van HarteCoaching


Leven in je Hart

Ariëtte

Geinspireerd door mijn eigen ervaringen geef ik binnen van HarteCoaching vorm aan mijn passie om mensen te helpen hun eigen pad te lopen dat overeenkomt met wat in hun Hart leeft. Ik geniet ervan om te werken met mensen die ook het ontvouwen van hun ware Zelf nastreven.

Als gevolg van jarenlange worstelingen en diverse malen vastgelopen te zijn, begon de Bewuste reis tot genezing en Heel-worden voor mij in de 90-er jaren.

In mijn leven tot dan toe had ik al enkele 'wake-up' calls gehad maar koppige-ik wilde er maar niet aan dat er meer zou kunnen zijn tussen hemel en aarde, of dat er een andere manier zou zijn om met uitdagingen om te gaan dan ik tot dan toe geprobeerd had. 

Er kwam echter een moment dat ik het gevoel had op alle fronten volledig vast te lopen; ik zag regelmatig letterlijk geen andere uitweg meer dan te wensen 'er gewoon niet meer te zijn'; ik wilde weg van het lijden dat ik ervoer. Mijn zelfvertrouwen was tot een minimum gedaald. De aanpak die ik tot dan toe geprobeerd had - oplossingen bedenken met mijn verstand, in boeken, bij anderen, etc. - had me nergens gebracht. Soms tijdelijk wel, maar niet op de lange duur. Ik had het gevoel nergens in te slagen; relaties mislukten (liefdesrelaties, relaties met familieleden en vrienden), ik voelde me ongelukkig als ik een studie volgde en ook als ik werk had (wist nooit wat ik wilde worden), ik rookte als een ketter en zocht mijn heil regelmatig in verdovende middelen als alcohol en ook wel eens drugs, had altijd slaapproblemen en al jarenlang vele - steeds wisselende - lichamelijke klachten, die soms zeer beperkend waren.

Eén van de wake-up calls was de geboorte van mijn oudste dochter. De zwangerschap was vol stress en complicaties, met een ziekenhuisopname en lange bedlegerigheid. Uiteindelijk werd mijn dochter prematuur geboren. Een geboorte die ons beiden bijna fataal werd doordat de placenta losliet. Al snel was duidelijk dat dit kind al mijn inzet, aandacht en letterlijk onvoorwaardelijke liefde nodig had om zich te kunnen handhaven in het leven. Ze spiegelde me - met haar jarenlange vele huilen, het niet slapen, de allergieen, etc. - in alle facetten waarin ik zelf heling nodig had om er voor haar te kunnen zijn zoals zij nodig had. Het beroep dat zij op me deed was: Leer jezelf volledig liefhebben zodat je mij volledig lief kunt hebben en ik me veilig voel hier op aarde.  

Ik ging gedreven aan de slag met mijn persoonlijke ont-wikkeling (ont-wikkeling zie ik als het je ontdoen van de wikkels die je ware aard verbergen; vandaar dat ik het zo schrijf).

Ik 'ontdekte' o.a. mijn eigen hooggevoeligheid (HSP / hoogsensitiviteit) en leerde dat te gaan zien als een kracht in plaats van als een zwakte, wat ik voorheen altijd gedacht had. (Er gingen overigens vele jaren overheen voor ik daarin van standpunt veranderde. Zoals met heel veel dingen). Ik gooide het roer drastisch om, mijn levenswijze transformeerde totaal. Daarbij viel meer en meer weg wat me niet (meer) diende - overtuigingen, patronen, werk, voeding, enzovoorts - en kon ik steeds meer leven conform mijn eigen wezenlijke waarden en vanuit het uitgangspunt: "Wat doet mij echt goed?"

Mijn ervaring is dat dit niet een rechte weg is, maar eentje vol hobbels en - soms diepe - dalen. Het leven is niet statisch. Dat zal het mijns inziens ook nooit worden. 

Die hobbels en dalen zijn er dus altijd. Dat is simpelweg het speelveld des levens waarin we ons bevinden. De vraag is m.i. echter: Hoe ga je om met die pieken en de dalen? Wat zijn je gedachten erover? Mogen je fouten er zijn? Of probeer je een masker op te houden ten opzichte van jezelf en de buitenwereld?

Voor mij ligt de focus bij genezing/heel-worden op Vergeving, Acceptatie, Liefde en Verantwoordelijkheid. Allereerst de vergeving van jezelf. We zijn zo gewend om te denken vanuit schuld,schaamte. Als we ziek worden dan koppelen we daar vaak een schuldgedachte aan vast, of je je nou in de spirituele hoek bevindt of in de reguliere hoek (was ik maar nooit gaan roken, was ik maar eerder uit die relatie gestapt, had ik maar minder hard gewerkt, had ik maar niet zoveel ongezond gegeten, of...). Schuld lijkt diep in ons wereldbeeld verankerd te zijn. Dat is in ieder geval wat ik ben gaan herkennen en erkennen in mijn eigen leven. Wij mensen zijn zo geneigd te denken in termen van goed óf kwaad. 

Maar stel nou.......dat zo denken ons nergens brengt? Integendeel: dat het ons ervan afhoudt om Vrede in onszelf te ervaren? Innerlijke Rust. Stel nou dat we IN WEZEN allemaal al Heel en goed, ja zelfs perfect, zijn? Dan kan je problemen niet meer projecteren op een ander; of het nou je partner is, een politicus of een heel land. Dan komt het erop aan dat je werkelijk naar en in jezelf gaat kijken en verantwoordelijkheid leert nemen voor alles wat zich daar laat zien.

Voel je woede? Voel je je afgewezen? Voel je je in de steek gelaten? Voel je je onheus bejegend? Voel je je niks waard? De vraag die dat in mij oproept als dat gebeurt is: Wat is hetgeen dat nu in mij naar boven komt dat gezien wil worden? Dit is een heel andere zienswijze en benadering dan die vanuit schuld: Je realiseert je dat jij degene bent die iets ervaart, ongeacht of dat in relatie met een ander is of niet. En de enige die iets kan doen aan 'een probleem' dat jij ervaart ben jij.

Stel je voor dat dat niet zo was - zoals velen denken - dan voel je je toch immens machteloos? Stel het zou aan je partner of aan je baas of je kind liggen dat jij je ongelukkig voelt (want je partner/baas/kind doet zus of zo, maar zóu dit of dat moeten doen en dán zou jij je gelukkig voelen...). In wiens handen ligt jouw geluk dan? Kan het werkelijk zo zijn dat de verantwoordelijkheid voor jouw geluk (of gezondheid) bij een ander ligt? Wil jij die macht werkelijk aan een ander géven?

We zijn zoveel krachtiger dan we door hebben! Door anders te leren kijken ga je letterlijk alles in je leven in een ander daglicht bezien. Mijn ervaring is dat zelfs mijn verleden in een ander daglicht komt te staan als ik in het NU dingen anders ga zien. We creëren echt onze eigen wereld!

In je Hart zijn is daarbij een sleutelaspect. Wat mij er onder andere toe gebracht heeft me dat weer te leren eigen maken is een herinnering aan een 'wake-up call' dat ik als jong meisje had: We gingen iedere zondag naar de katholieke mis in het dorpje waarin we toen woonden. Ik genoot van de verhalen over Jezus (één van mijn voorbeelden destijds). Maar tijdens deze specifieke zondagdienst (ik was een jaar of 6 á 7 denk ik) gebeurde er iets wat ik nog niet eerder bewust beleefd had: De pastoor sprak in zijn preek over de kerk, wat het huis van God was en waar we moesten komen om God te vinden. Opeens zag ik een Licht, een flits, en een Stem, een soort innerlijk Weten leek het, zei me dat deze man geen idee had, dat het niet waar was wat hij zei, omdat God overal is en in alle harten leeft. Ik voelde me op dat moment zo rijk en wist dat het waar was: Ik had God hervonden. Ik durfde het tegen niemand te vertellen. Na de mis schaamde ik me voor mijn 'gedachten' en was bang dat ik uitgelachen zou worden of een uitbrander zou krijgen. Voor mij voelde het zo waar dat ik het niet durfde bloot te stellen aan anderen omdat ik bang was dat mensen het niet zouden begrijpen. Helaas ben ik meer waarde gaan hechten aan mijn schuldgevoel hierover dan dat ik de Waarheid zelf voor ogen kon houden in de (vele) jaren die daarop volgden. Sterker nog, er zijn jaren geweest dat ik God en alles wat daarmee samenhing afwees toen ik afstand deed van de RK-kerk. Het kind met het badwater weggooien wordt dat ook wel genoemd. Enfin, pas toen ik de ellende en het lijden echt zat was en er klaar voor was andere keuzes te leren maken was er pas weer ruimte om me te herinneren wat ik al zoveel jaren wist: In mijn Hart is de Waarheid te vinden en nergens anders.

Het is een pad van leren vergeven. Inzien dat schuld, zoals wij dat onszelf en anderen opleggen, simpelweg niet bestaat; keer op keer op keer. Dat betekent bewust aanwezig zijn in de dagelijkse praktijk. Liefdevol en bloedeerlijk naar jezelf leren kijken. Niks meer onder het tapijt stoppen maar simpelweg erkennen wat er is. Erkennen dat je fouten maakt. Het accepteren daarvan. Laat alles maar aan het (dag)licht komen. 

Mijn eigen leerweg hierin - die oneindig is! - neem ik mee als wij samen op pad gaan om jouw waarheid te vinden. 


Curriculum:

Op mijn zoektocht naar gezondheid en geluk bestudeerde ik zeer uiteenlopende methoden. Ik maakte me vele krachtige healingmethoden en energiewerk eigen. Gaandeweg ontwikkelde ik mijn vaardigheden ten aanzien van persoonlijke groei, van werken met energie en ten aanzien van spiritualiteit. 

Mijn curriculum bevat onder andere Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Coaching & Counseling, Quantum Entrainment® , Reiki (I tot III), Reconnective Healing ®, de Reconnection®, Kinesiologie, Bio-Tensor, Meditatie, Intuitieve ontwikkeling, Mindfulness, Yoga, EFT, Coaching, DISC-methode, Touch for Health, Spirituele ontwikkeling en meer.

Ik heb, behalve in mijn praktijk, vele jaren gewerkt  in diverse instellingen als hulpverleenster; met gezinnen, met kinderen individueel en in groepen, met volwassenen individueel en in groepen, in de forensische psychiatrie (Tbs), met arm en rijk, met Nederlanders en immigranten, etc.

Begin deze eeuw heb ik enkele jaren een praktijk - Sadhana - in persoonlijke ontwikkeling en kinesiologie gehad in Almere en Utrecht, waar ik destijds woonde met mijn kinderen. Vanaf 10-10-'10 heb ik mijn huidige praktijk in Venray.

In september 2012 heb ik voor Venray en omgeving het netwerk 'de Ont-Moeting' opgestart, waar professionals op het gebied van bewustzijn, natuurlijke gezondheidszorg en welzijn elkaar sindsdien iedere eerste vrijdag van elkaar ontmoeten om van elkaar te leren, bruggen te bouwen, elkaar te inspireren en wat nog meer mag ontstaan. Inmiddels zijn hier andere mooie initiatieven uit ontstaan zoals Natuurlijk Gezond Noord-Limburg; een platform voor zorgzoeker en zorgaanbieder. Ik ben aangesloten bij deze organisatie. 

Ik vind het essentieel voor mij en mijn integriteit om me voortdurend in zowel persoonlijk opzicht als in professioneel opzicht te ontwikkelen. Ik zie mezelf als student én als leraar tegelijkertijd; ook als ik in interactie ben met jou of iemand anders. 

In 2014 zijn zogenaamde lichttransmissies een erg belangrijk onderdeel geworden van mijn werk. Wekelijks heb ik – samen met collega lichtwerkers – deze 'Healing & Light Transmissions' gefaciliteerd en tevens grote maandelijkse evenementen waaraan vele duizenden mensen over de hele wereld hebben deelgenomen. 

Mijn leven is een continue Reis, waarin zich meer en meer ontvouwt hoe ik het beste mezelf en anderen kan (helpen) genezen, onderrichten en ondersteunen op ons pad naar heelheid en ontwaken.

Om dit te doen faciliteer ik evenementen (workshops en lezingen) in Nederland en ook internationaal op uitnodiging.

Daarnaast geef ik individuele sessies zowel persoonlijk in de praktijk of op locatie, als via Skype of op afstand.

Ook krijg ik vragen van bedrijven om teams te begeleiden. Met name de 'Moeiteloos Mediteren' workshops zijn hierin populair.


naar boven

Donaties

Wil je een donatie schenken dan waardeer ik dat ten zeerste. Het helpt me om veel van het werk dat ik doe gratis te doen voor bijvoorbeeld mensen die het niet kunnen missen. Je mag dit contant geven, maar het mag ook overgemaakt worden aan:

HeartSoulutions

IBAN: NL77ASNB0781240492

o.v.v.: 'jouw naam' + 'Donatie'

Nieuwsbrief ontvangen?